2 euromunten

De twee euro munt

De twee euro munt is de grootste euro munt die we hebben. Daarnaast is het ook de meest waardevolle euro munt. De munt ontleent zijn waarde niet aan zijn metaal maar aan de waarde die de overheid (in dit geval de Europese Unie) er voor garandeert. Omdat de EU staat voor de waarde van deze munt kun je er van uit gaan dat je altijd met deze munt kunt betalen. Omdat de eu als het ware borg staat voor deze munt blijft de waarde ervan behouden ook is de munt wanneer je naar het materiaal kijkt niet zoveel waard.

Ook voor verzamelaars is de twee euro munt nog geen pronkstuk in hun collectie. Voor een beginnende verzamelaar echter kan de munt een leuke start zijn. Ieder land heeft namelijk het recht om zijn eigen 2 euro munt uit te brengen. Dat betekent dus date er vele verschillende exemplaren in de omloop zijn.

De Nederlandse 2 euro munt ziet er als volgt uit:

 

nl munt van 2 euro

Nederlandse 2 euro munt

 

 

 

 

 

 

 

 

De voorkant hier links is hetzelfde voor ieder land, de achterkant is afhankelijk van het land dat de munt uitbrengt. Op onze munt staat nu nog Beatrix, de voorbereidingen om de afbeelding van Koning Willem Alexander te plaatsten zijn echter in volle gang.

Als verzamelaar is het zaak de munten onbeschadigd in handen te krijgen. Dat kan soms lastig zijn wanneer de munt in omloop is. Gelukkig is de munt ook te bestellen.

  • ¬†Waarde 2 euro munt

De waarde van de twee euro munt is vrij stabiel. Er zijn soms schommelingen, deze houden verband met positie van de EU op het wereld toneel. Een sterk europa betekent veel waarde voor je euro.

De euro is dus niet gemaakt van goud en heeft daarom geen goud merk als 585 goud. Ook is de munt geen oude munt en daardoor is er nog geen extra waarde opgebouwd.

 

De  2euro munt wordt geslagen door oa De Nederlandsche munt. Deze organisatie slaat namens de Nederlandse staat alle munten. Meer informatie over de Koninklijke Munt hier.

Ook oude munten als het Gouden tientje en zilveren tientje werden hier al geslagen.

Terug naar de beginpagina